Ledussalāti ar siera grauzdiņiem


Sastāvdaļas:
  • 1 ledussalātu galviņa
  • 6 tostermaizes šķēles
  • 150 g Krievijas siers
  • 100 g kūpināta bekona
  • 2 nelieli sarkanie sīpoli
  • 4 nelieli tomāti
  • 100 g majonēzes
  • 1/2 citrona
  • Malti pipari

Apraksts:
  1. Bekonu sagriež smalkās šķēlītēs 2 x 2 cm un izklāj uz pannas. Cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 5 - 8 minūtes.
  2. Kamēr bekons cepas, tikmēr nomazgā ledussalātus, ar rokām tos saplēš un liek traukā.
  3. Tomātus sagriež 0,5 cm plānās šķēlītēs.
  4. Smalkās strēmelītēs sagriež arī sarkanos sīpolus.
  5. Kad bekons gatavs to izņem ārā un pievieno salātiem. Visu kārtīgi ar rokām samaisa.
Siera grauzdiņi:
  1. Uz tostermaizēm liek virsū sagrieztas siera šķēles. Maizītes liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 10 minūtes.

Salātu mērce:
  1. Atsevišķā traukā iespiež majonēzi.
  2. Pievieno klāt svaigi maltus piparus pēc garšas.
  3. No 1/2 citrona izspiež sulu un pilej to klāt mēcei.
  4. Visu samaisa.
Pasniegšana: Salātus pasniedzot, tiem pāri pārlej salātu mērci un uz šķīvja uzliek arī siera grauzdiņus.

Recepte ir mazliet izmainīta, taču tā ir aizgūta no pavāres Evas Bodnieces.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru