Sastāvdaļas:
- 3 vistas filejas
- 4 ķiploku daiviņas
- 1 citrons
- 2 ēdamkarotes eļļa
- 1/2 asais pipara
- 2 tējkarotes medus
- Sāls
- Pipari
- Santa Maria piecu piparu maisījums
- Cepampapīrs
- Vistas fileju nomazgā un sagriež mazākos gabaliņos. (Jo mazāki gabaliņi, jo tie labāk uzsūc marinādi un ir sulīgāki).
- Kad vista ir sagriezta, tad tai pievieno klāt saspiestu ķiploku, citrona sulu, eļļu, smalki sagrieztu aso piparu, medu, piecu piparu maisījumu, sāli un parastos maltos piparus.
- Visu kārtīgi sajauc ar rokām un ļauj gaļai marinēties vismaz stundu.
- Kad gaļa ir iemarinējusies, paplatē ieklāj cepampapīru un izkārto vistas gabaliņus vienmērīgi cieši vienu pie otra.
- Vistas gabaliņiem pāri pārlej marinādi un liek cepeškrāsnī 180 grādos. Cepšanas laikā gaļu vismaz vienu reizi apgriež otrādi un aplej ar palātē esošo marinādi un atkal liek cepties līdz gaļa ir gatava. (Ja ir vairāk pacietības un ēst vēl tik ļoti negribas, tad visu marinādi sākotnēji neuzlej uz vistas, to dara pakāpeniski ik pēc kādām 10 minūtēm.)
Pasniegšana: Visgaršīgāk šī vistiņa sader kopā ar vārītiem kartupeļiem un marinētu gurķi vai burkānu salātiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru