- 400 g svaiga cūkgaļa
- 100 g kūpināta cūkgaļas šķiņķa
- 100 g kūpināta cūkgaļas krūtiņa
- 100 g cīsiņi
- 4 vidēji skābēti gurķi
- 4 vidēji sīpoli
- 250 g Spilvas tomātu pastas
- 6 vidēji kartupeļi
- 2 lielas lauru lapas
- 10 melnie pipari
- 4 smaržīgie pipari
- Sāls
- Melnās olīvas bez kauliņiem
- Skābais krējums
- Citrona daiviņas
Apraksts:
- Sīpolus apcep eļļā līdz tie ir zeltaini.
- Pie sīpoliem pievieno skābētos gurķus un nedaudz pasautē.
- Tad pievieno cīsiņus, kūpinātu cūkgaļas šķiņķi un cūkgaļas krūtiņu, visu sagrieztu salmiņos, un turpina sautēt.
- Pievieno tomātu pastu un apcep.
- Zupas buljona pagatavošana. Svaigo cūkgaļu nomazgā un ieliek katlā ar aukstu ūdeni. Gaļu liek vārīties. Pirms ūdens ir uzvārījies, noņem putas, kas izveidojušās no gaļas.
- Gaļu turpina vārīt līdz tā ir mīksta (aptuveni 1,5 līdz 2 stundas).
- Izvārītam buljonam pievieno kartupeļus.
- Kad kartupeļi mīksti pievieno sautētos sīpolus, sālītos gurķus, cīsiņus, gaļu un tomātu pastu.
- Zupu pavāra 5 minūtes un pievieno piparus, lauru lapas un olīvas. Zupu uzvāra, līdz tā uzmet burbuli. Zupa ir gatava.
Pasniegšana: Zupu pasniedzot tai pievieno mazliet skābo krējumu un
garšas akcentam arī citrona šķēlīti.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru