Soļanka pilsētnieku gaumē



Sastāvdaļās:
  • 400 g svaiga cūkgaļa
  • 100 g kūpināta cūkgaļas šķiņķa
  • 100 g kūpināta cūkgaļas krūtiņa
  • 100 g cīsiņi
  • 4 vidēji skābēti gurķi
  • 4 vidēji sīpoli
  • 250 g Spilvas tomātu pastas
  • 6 vidēji kartupeļi
  • 2 lielas lauru lapas
  • 10 melnie pipari
  • 4 smaržīgie pipari
  • Sāls
  • Melnās olīvas bez kauliņiem
  • Skābais krējums
  • Citrona daiviņas
Apraksts:
  1. Sīpolus apcep eļļā līdz tie ir zeltaini.
  2. Pie sīpoliem pievieno skābētos gurķus un nedaudz pasautē.
  3. Tad pievieno cīsiņus, kūpinātu cūkgaļas šķiņķi un cūkgaļas krūtiņu, visu sagrieztu salmiņos, un turpina sautēt.
  4. Pievieno tomātu pastu un apcep.
  5. Zupas buljona pagatavošana. Svaigo cūkgaļu nomazgā un ieliek katlā ar aukstu ūdeni. Gaļu liek vārīties. Pirms ūdens ir uzvārījies, noņem putas, kas izveidojušās no gaļas.
  6. Gaļu turpina vārīt līdz tā ir mīksta (aptuveni 1,5 līdz 2 stundas).
  7. Izvārītam buljonam pievieno kartupeļus.
  8. Kad kartupeļi mīksti pievieno sautētos sīpolus, sālītos gurķus, cīsiņus, gaļu un tomātu pastu.
  9. Zupu pavāra 5 minūtes un pievieno piparus, lauru lapas un olīvas. Zupu uzvāra, līdz tā uzmet burbuli. Zupa ir gatava.
Pasniegšana: Zupu pasniedzot tai pievieno mazliet skābo krējumu un garšas akcentam arī citrona šķēlīti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru