Zemeņu biezpiena torte


Sastāvdaļas:

1. Krēmam:

  • 700 g biezpiens
  • 200 g saldais krējums
  • 150 g cukurs
  • 15 g želatīns
  • 1 paciņa vaniļas cukurs
  • 600 g svaigas zemenes
  • + konservēto ananāsu sula
 2. Mīklai:
  • 200 g milti
  • 1 ola
  • 80 g sviests
  • 50 g cukurs
  • ½ tējk. cepamais pulveris
Apraksts:
  1. No dotajām sastāvdaļām samīca mīklu.
  2. Mīklu izveltnē apaļu cepamās formas lielumā un mīklas cepumu liek cepties.
  3. Turpina ar krēma pagatavošanu. Daļu zemenes atstāj dekorācijai, bet to, kas paliek pāri, samīca un apber ar 50 g cukura.
  4. Kamēr atdziest cepums, biezpienu samaisa kopā ar saspiestām zemenēm, cukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu. Ja iespējams, tad želatīnu uzbriedina ananāsu sulā.
  5. Pēc tam saputo saldo krējumu un visu kārtīgi samaisa kopā.
  6. Cepamo formu izklāj ar cepampapīru. Formas apakšā liek zemenes, kuras tika atstātas dekorēšanai. Virs tām lej sagatavoto biezpiena masu un pa virsu liek smilšu mīklas cepumu.
  7. Torti pirms pasniegšanas ieliek uz 12 stundām ledusskapī.
Pasniegšana: Torte ļoti labi sader kopā ar aromātisku un garšīgu kafiju vai tēju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru