Sastāvdaļas:
1. Krēmam:
- 700 g biezpiens
- 200 g saldais krējums
- 150 g cukurs
- 15 g želatīns
- 1 paciņa vaniļas cukurs
- 600 g svaigas zemenes
- + konservēto ananāsu sula
- 200 g milti
- 1 ola
- 80 g sviests
- 50 g cukurs
- ½ tējk. cepamais pulveris
Apraksts:
- No dotajām sastāvdaļām samīca mīklu.
- Mīklu izveltnē apaļu cepamās formas lielumā un mīklas cepumu liek cepties.
- Turpina ar krēma pagatavošanu. Daļu zemenes atstāj dekorācijai, bet to, kas paliek pāri, samīca un apber ar 50 g cukura.
- Kamēr atdziest cepums, biezpienu samaisa kopā ar saspiestām zemenēm, cukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu. Ja iespējams, tad želatīnu uzbriedina ananāsu sulā.
- Pēc tam saputo saldo krējumu un visu kārtīgi samaisa kopā.
- Cepamo formu izklāj ar cepampapīru. Formas apakšā liek zemenes, kuras tika atstātas dekorēšanai. Virs tām lej sagatavoto biezpiena masu un pa virsu liek smilšu mīklas cepumu.
- Torti pirms pasniegšanas ieliek uz 12 stundām ledusskapī.
Pasniegšana:
Torte ļoti labi sader kopā ar aromātisku un garšīgu kafiju vai tēju.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru