Boloņas mērce ar makaroniem


Sastāvdaļas:
  • 1 liels sīpols
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 burkāns
  • 1 saldā paprika
  • 1 selerijas kāts
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 4 vidēji tomāti
  • 350 ml ūdens
  • Cukurs
  • Eļļa
  • Sāls
  • Pipari
  • Oregano garšviela
Apraksts:
  1. Uzkarsētā panna cep ķiplokus 10-15 sekundes. Svarīgi ir nepārcept!!!
  2. Pievieno klāt sīpolus un cep kamēr tie ir zeltaini brūni.
  3. Pannā liek malto gaļu un apcep 5 minūtes. 
  4. Kad gaļa gatava pievieno sarīvētu burkānu, smalki sagrieztu seleriju un papriku. un mazliet pasautē, līdz dārzeņi ir mīksti.
  5. Pievieno tomātu pastu, 4-5 minūtes apcep, tad pievieno cukuru, sāli, piparus, sagrieztus tomātus un ūdeni.
  6. Mērci uz lēnas uguns vāra aptuveni 40 minūtes , bet pašās beigās vēl dāsni pārkaisa ar oregano.
Pasniegšana: Boloņas mērce vislabāk sader kopā ar makaroniem, taču, ja makaronu mājās nav, tad var izmēģināt arī ar kartupeļiem vai rīsiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru