Sastāvdaļas:
- 1 liels sīpols
- 4 daiviņas ķiploku
- 1 burkāns
- 1 saldā paprika
- 1 selerijas kāts
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 4 vidēji tomāti
- 350 ml ūdens
- Cukurs
- Eļļa
- Sāls
- Pipari
- Oregano garšviela
Apraksts:
- Uzkarsētā panna cep ķiplokus 10-15 sekundes. Svarīgi ir nepārcept!!!
- Pievieno klāt sīpolus un cep kamēr tie ir zeltaini brūni.
- Pannā liek malto gaļu un apcep 5 minūtes.
- Kad gaļa gatava pievieno sarīvētu burkānu, smalki sagrieztu seleriju un papriku. un mazliet pasautē, līdz dārzeņi ir mīksti.
- Pievieno tomātu pastu, 4-5 minūtes apcep, tad pievieno cukuru, sāli, piparus, sagrieztus tomātus un ūdeni.
- Mērci uz lēnas uguns vāra aptuveni 40 minūtes , bet pašās beigās vēl dāsni pārkaisa ar oregano.
Pasniegšana: Boloņas mērce vislabāk sader kopā ar makaroniem, taču, ja makaronu mājās nav, tad var izmēģināt arī ar kartupeļiem vai rīsiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru