Biezpiena rausis


Sastāvdaļas:
  • 250 g sviests
  • 1 glāze piens
  • 4 glāzes milti mīklai
  • ½ paciņa raugs
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote cukurs mīklai
  • 3 paciņas biezpiena
  • 2 olas
  • 300 g krējums
  • Cukurs pildījumam
  • 1 paciņa vaniļas cukurs
  • 2 ēdamkarotes milti pildījumam
  • Rozīnes
  • Malts kanēlis
Mīkla:
  1. Izkausē sviestu.
  2. Bļodiņā ielej pienu, ieliek raugu, cukuru, sāli un uzsilda uz mazas uguns, tad pievieno miltus un izkausēto sviestu.
  3. Mīklu samīca un ieliek ledusskapī uz 20 minūtēm.
Pildījums:
  1. Sakuļ olas baltumu ar dzeltenumu.
  2. Ar šo sakulto olu mazliet apsmērē mīklas maliņas, bet olai, kas paliek pāri pievieno biezpienu, vaniļas cukuru, miltus, rozīnes, cukuru un krējumu. Krējumu pievieno pēc tā, cik pats šķidru vai biezu vēlas pildījumu. Cukuru pievieno tik, cik saldu pildījumu vēlas.
  3. Pirms likšanas cepeškrāsnī pārkaisa ar kanēli. Cep cepeškrāsnī 180 grādos.
Pasniegšana: Pasniedz kopā ar aromātisku kafiju, tēju vai pienu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru