Sastāvdaļas:
- 500 ml saldais krējums
- Cukurs
- 150 g vafeles
- Ūdens
- Svaiga/saldētas ogas vai ievārījums
- Kartupeļu ciete
- Bļodā ielej ūdeni. Ūdens daudzums atkarīgs no tā, cik daudz ķīseli vēlas izvārīt. Ūdenim pievieno ogas un uzvāra. Kad ūdens ir uzvārījies, tad pavāra vēl kādas 10 minūtes.
- Pēc garšas pievieno cukuru. Tā, kā pats putukrējums kopā ar vafelēm būs diez gan salds, tad var ķīseli vārīt mazliet skābenu, pievienojot mazāk cukura.
- Atsevišķā krūzītē ieberiet kartupeļu cieti un atšķaidiet ar nelielu daudzumu ūdens. Kārtīgi izmaisiet un tad pielejiet ķīselim. Ja nepieciešams, tad kartupeļu cieti var pievienot atkārtoti, atkarībā no tā, cik biezu ķīseli vēlas.
- Saputo saldo krējumu ar cukuru. Cukuru daudzums atkarīgs no tā cik saldu grib putukrējumu. Putojot jāuzmana, lai saldais krējums nepārvērstos sviestā.
- Kad putukrējums gatavs, tad pievieno sadrupinātas vafeles.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru