Sastāvdaļas:
Apraksts:
- Ja izvēlas mērci taisīt ar sīpoliem, tad sīpolus nomizo, sagriež mazos kubiņos un apcep uz pannas.
- Katliņā ielej saldo krējumu un uzvāra. Kad sīpoli ir zeltaini brūni tos pievieno saldajam krējumam.
- Tad pievieno pus burciņu angļu sinepes, sāli un piparus.
- Visam pievieno uzkarsētu ūdeni un atkal mērci uzvāra. Pēc katra paša garšas kārpiņu sajūtām pievieno vēl sinepes un sāli. (Parasti pie 500 ml saldā krējuma lieku veselu burciņu angļu sinepes, bet, ja negrib tik pikantu, tad liek mazāk! Galvenais nepārtraukti pagaršot, lai nepieliktu par daudz sinepes!)
- Pēdējais posms - ja mērci grib biezāku, tad atsevišķā krūzītē ieber nedaudz izsijātus miltus, kurus atšķaida ar nedaudz aukstu ūdeni un kārtīgi samaisa. Kad visi miltu kunkuļi izmaisīti, tad pielej klāt mērcei un izmaisa. (Ja gribas vēl biezāku, tad pievieno vēl miltus!)
- Ļauj mērcei uzvārīties un tad tā ir gatava.
Pasniegšana:
Mērce vislabāk garšo kopā ar vārītiem kartupeļiem un salātiem. Var arī
pievienot kādu karbonādi klāt vai ko citu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru