Sastāvdaļas:
- 1 l melnās jāņogas jeb upenes vai 1kg zemenes
- 1½ glāze cukurs
- 4 tējkarotes kartupeļu ciete
- 3 glāzes ūdens
- 3 glāzes ābolu sula
- Sāls
- Plombīra saldējums
- Melnās jāņogas sablenderē un pārkaisa ar 1 glāzi cukura, pēc tam, kamēr tiek gatavota pati zupa, melnās jāņogas ik pa brīdim samaisa.
- Lielā bļodā ielejiet 3 glāzes ūdens, kam pievienojiet klāt ļoti nelielu šķipsniņu sāls un ½ glāzi cukura. Ļaujiet ūdenim uzvārīties.
- Ieberiet krūzē kartupeļu cieti un pielejiet mazliet auksta ūdens, pēc tam kārtīgi izmaisiet, lai kartupeļu ciete pilnībā izšķīst un tad to pievieno ūdenim un turpina vārīt.
- Pievieno klāt 3 glāzes ābolu sulas un sablenderētās melnās jāņogas. Zupai ļauj uzvārīties un viņa ir gatava.
Šo zupu var taisīt arī no zemenēm. Receptes gaita paliek
tāda pati!!!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru