Melno jāņogu zupa ar plombīra saldējumu


Sastāvdaļas:
  • 1 l melnās jāņogas jeb upenes vai 1kg zemenes
  • 1½ glāze cukurs
  • 4 tējkarotes kartupeļu ciete
  • 3 glāzes ūdens
  • 3 glāzes ābolu sula
  • Sāls
  • Plombīra saldējums

Apraksts:
  1. Melnās jāņogas sablenderē un pārkaisa ar 1 glāzi cukura, pēc tam, kamēr tiek gatavota pati zupa, melnās jāņogas ik pa brīdim samaisa.
  2. Lielā bļodā ielejiet 3 glāzes ūdens, kam pievienojiet klāt ļoti nelielu šķipsniņu sāls un ½ glāzi cukura. Ļaujiet ūdenim uzvārīties.
  3. Ieberiet krūzē kartupeļu cieti un pielejiet mazliet auksta ūdens, pēc tam kārtīgi izmaisiet, lai kartupeļu ciete pilnībā izšķīst un tad to pievieno ūdenim un turpina vārīt.
  4. Pievieno klāt 3 glāzes ābolu sulas un sablenderētās melnās jāņogas. Zupai ļauj uzvārīties un viņa ir gatava.
Pasniegšana: Melno jāņogu zupu pasniedz karstu vai siltu un tajā ieliek plombīra saldējuma bumbiņas.


Šo zupu var taisīt arī no zemenēm. Receptes gaita paliek tāda pati!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru