- 250 g sviests
- 1 glāze piens
- 4 glāzes milti
- ½ paciņa raugs
- 1 tējkarote sāls
- 1 ēdamkarote cukurs
- Kūpināta cūkgaļas krūtiņa
- Sīpoli
- Pipari
- Ola
- Izkausē sviestu.
- Bļodiņā ielej pienu, ieliek raugu, cukuru, sāli un uzsilda uz mazas uguns, tad pievieno miltus un izkausēto sviestu.
- Mīklu samīca un ieliek ledusskapī uz 20 minūtēm.
- Pēc 20 minūtēm izņem mīklu no ledusskapja un sadala piecās daļās. Katru daļu izrullē un sadala 8 šķēlēs kā picu.
Pildījumam:
- Sagriež kūpināto cūkgaļas krūtiņu, sīpolus un pievieno piparus. Visu sajauc kopā un pilda mīklā. (Pildījuma sastāvdaļu daudzums ir atkarīgs no katra paša!)
- Pildījuma pilda katrā no 8 daļām. Katru daļu aizloka no sāniem uz vidu un tad pīrādziņu rullē no platākās malas sākot līdz spicītei.
- Pirms speķraušus liek cepties, katrā pīrādziņā iedur 2 reizes ar dakšu, lai gaisam ir kur cirkulēt un apsmērē ar sakultu olu.
- Sagatavotos raušus liek cepeškrāsnī cepties 180 grādos, aptuveni 15-20 minūtes.
Pasniegšana: Visgaršīgāk kopā ir ar buljonu un zaļumiem vai marinētiem gurķiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru