Mammas speķrauši


Sastāvdaļas:
  • 250 g sviests
  • 1 glāze piens
  • 4 glāzes milti
  • ½ paciņa raugs
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote cukurs
  • Kūpināta cūkgaļas krūtiņa
  • Sīpoli
  • Pipari
  • Ola
Mīklai:
  1. Izkausē sviestu.
  2. Bļodiņā ielej pienu, ieliek raugu, cukuru, sāli un uzsilda uz mazas uguns, tad pievieno miltus un izkausēto sviestu.
  3. Mīklu samīca un ieliek ledusskapī uz 20 minūtēm.
  4. Pēc 20 minūtēm izņem mīklu no ledusskapja un sadala piecās daļās. Katru daļu izrullē un sadala 8 šķēlēs kā picu.
Pildījumam:
  1. Sagriež kūpināto cūkgaļas krūtiņu, sīpolus un pievieno piparus. Visu sajauc kopā un pilda mīklā. (Pildījuma sastāvdaļu daudzums ir atkarīgs no katra paša!)
  2. Pildījuma pilda katrā no 8 daļām. Katru daļu aizloka no sāniem uz vidu un tad pīrādziņu rullē no platākās malas sākot līdz spicītei.
  3. Pirms speķraušus liek cepties, katrā pīrādziņā iedur 2 reizes ar dakšu, lai gaisam ir kur cirkulēt un apsmērē ar sakultu olu.
  4. Sagatavotos raušus liek cepeškrāsnī cepties 180 grādos, aptuveni 15-20 minūtes.
Pasniegšana: Visgaršīgāk kopā ir ar buljonu un zaļumiem vai marinētiem gurķiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru