Vēja kūkas - gulbīši


Sastāvdaļas:
  • 1 glāze ūdens
  • 100 g sviests
  • 1 glāze kviešu milti
  • 4 olas
  • 500 ml saldais krējums
  • 500 g biezpiens
  • 175 g baltais cukurs
  • 1 paciņa vaniļas cukurs
Apraksts:
  1. Katlā ielej ūdeni un uzvāra.
  2. Verdošā ūdenī ieliek sviestu.
  3. Kad sviests izkusis, nenoņemot no uguns, ūdenī iemaisa miltus. Katlu noņem no uguns un 7 minūtes atdzesē.
  4. Mīklu nepārtraukti putojot pievieno pa vienai olai.
  5. Uz pannas uzklāj cepampapīru un liek virsū mīklas piciņas, to var darīt ar speciālo dekorēšanas šprici. Atsevišķi uz citas pannas no mīklas uzzīmē atbilstošā skaitā divniekus, kas pēc izcepšanas tiks izmantoti kā gulbīšu kakliņi.
  6. Cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 180 grādos 25 minūtes. Pirmās 15 minūtes cepeškrāsni nevērt vaļā, lai kūciņas nesakristos.
  7. Izceptās kūciņas atdzesē. Tikmēr saputo biezpienu ar saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru.
  8. Katrai kūciņai nogriež cepurīti un iepilda pildījumu.
  9. Izceptos divniekus pa vienam iesprauž kūciņā. (Dara to uzmanīgi, jo šie mīklas divnieki ir ļoti trausli.)
  10. Nogriezto cepurīti pārgriež uz pusēm un no tās izveido gulbītim spārniņus. Gulbīši ir gatavi!
Pasniegšana: Gulbīšus var pasniegt kopā ar kādu aromātisku un garšīgu kafijas dzērienu vai karsto tējas dzērienu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru