1. Mīklai:
2. Pildījumam starp
kārtām:
- 1,2 kg krējums
- 240 g cukurs
Apraksts:
- Olas sakuļ kopā ar cukuru.
- Pieliek medu, sodu un iesijā miltus.
- Mīklai ir jābūt biezai, NE līstošai. Ja mīkla ir līstoša, tad to atstāj 10 minūtes uzbriest.
- Aukstu paplāti noziež ar sviestu un plānā kārtā izsmērē mīklu pa visu plāti. No dotajām sastāvdaļām kopā jāsanāk 5 kūkas kārtām.
- Vienu plāti cep aptuveni 6 minūtes 170 grādos (ieteicams ar ventilatoru). Pēc izceptās kārtas plāte ir jānomazgā un atkal no jauna jāieziež ar sviestu.
- Kārtas atdzesē un no visām kārtām nogriež plānu mīklas maliņu, ko vēlāk ieliek cepeškrāsnī uz dažām minūtēm, lai sagrauzdētu. (Uzmanību! Nedrīkst noturēt par ilgu cepeškrāsnī un pārgrauzdēt, jo tad būs rūgtena garša. Tas attiecas arī uz kārtu cepšanu.)
- Kad izņem no cepeškrāsns, tad šīs sagrauzdētās mīklas maliņas saberž, ko pēc tam izmanto kūkas malu dekorēšanai.
- Kamēr kārtas dziest, sajauc atsevišķā traukā krējumu ar cukuru un kārtīgi izmaisa.
- Kad kārtas atdzisušas, tad pa vienai kārtai liek uz trauka. Katru kārtu apsmērē ar krējumu un cukuru. Pirms liek virsū nākamo kārtu 10 – 15 minūtes pagaida.
- Pēdējo kārtu arī apsmērē ar krējumu un cukuru.
- Kad visas kārtas sasmērētas, tad gar malām notecējušo krējumu ar virtuves mentīti uzceļ uz augšu un apsmērē kūkas malas.
- Izmantojot mentīti, prātīgi pārkaisa kūkas malas ar sagrauzdētajām mīklas drupačām.
- Pēdējais solis ir kūkas dekorēšana. Visgaršīgāk kūku ir dekorēt ar šokolādi un grieķu riekstiem (var arī ar mandarīniem un vīnogām), bet principā dekorēšana ir katra paša brīva improvizācija.
Pasniegšana: Pasniedz
kopā ar gardu tējas vai kafijas dzērienu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru