Sātīga brokastu omlete


Sastāvdaļas:
  • 2 lielas olas (3 mazas olas)
  • 100 g kūpināta cūkgaļa 
  • 1 vidējs sīpols
  • 1/2 paciņa biezpiens
  • 1 tomāts
  • 70 g siera
  • Dilles
  • Majonēze
Apraksts:
  1. Sākotnēji kūpināto cūkgaļu sagriež plānos kubiņos un apcep nedaudz uz pannas.
  2. Sīpolu arī sagriež nelielos kubiņos un apcep uz pannas.
  3. Apcepto sīpolu un gaļu ieliek atsevišķā traukā, kur pievieno klāt ar dakšiņu saspiestu biezpienu.
  4. Pievieno klāt kubiņos sagrieztu tomātu, sarīvētu sieru un sasmalcinātas dilles.
  5. Piespiež nedaudz majonēzi, taču tikai tik daudz, lai visas sastāvdaļas būtu viegli apmaisīt un tā neaizēnotu visu pārējo sastāvdaļu garšu.
  6. Sakuļ olas un tās izlej uz pannas kā pankūku.
  7. Omleti apcep no vienas puses un tad prātīgi apgriež otrādi.
  8. Kad omlete apgriezta, pāri pārliek iepriekš sajaukto masu un uzliek vāku. Uz vidējas liesmas pacep kādas 8 minūtes līdz siers un biezpiens ir pakusis. Cepšanas laikā jāuzmanās, lai omletes otrā puse nepiedegtu!
Pasniegšana: Omleti var pasniegt kopā ar gurķu - tomātu salātiem, kā arī ar marinētu gurķi vai citiem dārzeņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru