Sastāvdaļas:
- 2 lielas olas (3 mazas olas)
- 100 g kūpināta cūkgaļa
- 1 vidējs sīpols
- 1/2 paciņa biezpiens
- 1 tomāts
- 70 g siera
- Dilles
- Majonēze
- Sākotnēji kūpināto cūkgaļu sagriež plānos kubiņos un apcep nedaudz uz pannas.
- Sīpolu arī sagriež nelielos kubiņos un apcep uz pannas.
- Apcepto sīpolu un gaļu ieliek atsevišķā traukā, kur pievieno klāt ar dakšiņu saspiestu biezpienu.
- Pievieno klāt kubiņos sagrieztu tomātu, sarīvētu sieru un sasmalcinātas dilles.
- Piespiež nedaudz majonēzi, taču tikai tik daudz, lai visas sastāvdaļas būtu viegli apmaisīt un tā neaizēnotu visu pārējo sastāvdaļu garšu.
- Sakuļ olas un tās izlej uz pannas kā pankūku.
- Omleti apcep no vienas puses un tad prātīgi apgriež otrādi.
- Kad omlete apgriezta, pāri pārliek iepriekš sajaukto masu un uzliek vāku. Uz vidējas liesmas pacep kādas 8 minūtes līdz siers un biezpiens ir pakusis. Cepšanas laikā jāuzmanās, lai omletes otrā puse nepiedegtu!
Pasniegšana: Omleti var pasniegt kopā ar gurķu - tomātu salātiem, kā arī ar marinētu gurķi vai citiem dārzeņiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru