Sastāvdaļas:
- 3 kg vistas fileja var arī cūkgaļas karbonādi
- 1 ½ paciņa majonēze
- 1 deserta karote medus
- 2 vidēji sīpoli
- ½ citrons
- Soja
- Sāls
- Pipari
Apraksts:
- Vispirms sāk ar šašlika marinādes pagatavošanu. Sākotnēji bļodā iespiež majonēzi, pieliek medu, citrona sulu.
- Soju, piparus un sāli liek pēc izjūtām. Marinādei vienlaicīgi jābūt saldeni sāļai, jāspēj sagaršot ir medus un sojas garša.
- Pēc tam marinādei pievieno sagrieztus sīpolus. Sīpolus var negriezt smalki, jo pēc to pievienošanas marinādei viss tiek kārtīgi sablenderēts ar blenderi, lai nebūtu sīpolu gabali marinādē.
- Vistas fileju noskalo un sagriež šašlika gabaliņos. Lai labi samarinētos vēlams griezt aptuveni 3x3 cm. (Tāpat to dara, ja tiek cepta nevis vista, bet gan cūkgaļas karbonāde!)
- Sagriezto vistu liek bļodā ar marinādi un atstāj to marinēties. Ja tiek marinēta vista, tad pilnīgi pietiekami ir ar 3 stundām, bet protams var arī ilgāk. Savukārt, ja marinē cūkgaļu, tad tai vajadzētu marinēties vismaz 4 stundas vai vairāk.
- Svarīgi cepšanas laikā ir šašliku grozīt un nepārtraukti apliet ar pāri palikušo marinādi, tad šašliks būs īpaši sulīgs!
Pasniegšana: Šašlikam ļoti labi der klāt svaigi dārzeņu, lapu salāti ar balzamiko mērci. Tiem kuriem patīk asākas garšas izjūtas, papildus var pagatavot salsas mērci, tādējādi aizstājot kečupu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru