Gards un sulīgs šašliks


Sastāvdaļas:
  • 3 kg vistas fileja var arī cūkgaļas karbonādi
  • 1 ½ paciņa majonēze
  • 1 deserta karote medus
  • 2 vidēji sīpoli
  • ½ citrons
  • Soja
  • Sāls
  • Pipari
Apraksts:
  1. Vispirms sāk ar šašlika marinādes pagatavošanu. Sākotnēji bļodā iespiež majonēzi, pieliek medu, citrona sulu. 
  2. Soju, piparus un sāli liek pēc izjūtām. Marinādei vienlaicīgi jābūt saldeni sāļai, jāspēj sagaršot ir medus un sojas garša.
  3. Pēc tam marinādei pievieno sagrieztus sīpolus. Sīpolus var negriezt smalki, jo pēc to pievienošanas marinādei viss tiek kārtīgi sablenderēts ar blenderi,  lai nebūtu sīpolu gabali marinādē.
  4. Vistas fileju noskalo un sagriež šašlika gabaliņos. Lai labi samarinētos vēlams griezt aptuveni 3x3 cm. (Tāpat to dara, ja tiek cepta nevis vista, bet gan cūkgaļas karbonāde!)
  5. Sagriezto vistu liek bļodā ar marinādi un atstāj to marinēties. Ja tiek marinēta vista, tad pilnīgi pietiekami ir ar 3 stundām, bet protams var arī ilgāk. Savukārt, ja marinē cūkgaļu, tad tai vajadzētu marinēties vismaz 4 stundas vai vairāk.
  6. Svarīgi cepšanas laikā ir šašliku grozīt un nepārtraukti apliet ar pāri palikušo marinādi, tad šašliks būs īpaši sulīgs!
Pasniegšana: Šašlikam ļoti labi der klāt svaigi dārzeņu, lapu salāti ar balzamiko mērci. Tiem kuriem patīk asākas garšas izjūtas, papildus var pagatavot salsas mērci, tādējādi aizstājot kečupu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru