- 2 vistas filejas
- 200 g romiešu lapu salāti
- 100 g ķiršu tomāti
- 150 g Parito cietais siers
- 6 šķēles baltmaize
- 4 ēd.k. ūdens
- 2 ēd.k. Francis provansas majonēze
- 4 ēd.k. Spilva brokastu majonēze
- 3 tējk. Spilva franču sinepes
- 1 tējk. Spilva krievu sinepes
- Itāļu seasoning garšviela
- 1 tējk. medus
- 1/2 citrons
- Kaltēti ķiploku garšviela
- Sāls
- Pipari
- Eļļa
- Cepamais papīrs
Vistas filejas sagatavošana:
- Abas vistas filejas nomazgā un katru sagriež četros palielos gabalos.
- Taisa marinādi - ieliek sagriezto vistu bļodā un pievieno vienu tējkaroti ar kaudzi medu, nedaudz itāļu seasoning garšvielu, piespiež 1/4 citrona sulas un nedaudz piparus, kā arī sāli. Visas sastāvdaļas kārtīgi sajauc kopā.
- Vistu atstāj marinēties uz 2 stundām.
- Kad vista iemarinējusies, cepampannā ieklāj cepamo papīru.
- Vistu cep 180 grādos ar ieslēgtu ventilatoru aptuveni 25 minūtes vai kamēr gatavs. (Lai pārbaudītu, vai vista ir gatava, vienā gabaliņā var iegriezt un paskatīties, lai nav sārts. Ja gaļa vēl ir sārta, tad cep, kamēr tā ir pilnībā balta.)
Grauzdiņu sagatavošana:
- Baltmaizi sagriež 1x1cm kubiņos un pannā ieklāj cepampaīru.
- Maizi izklāj uz pannas.
- Apslaka nedaudz ar eļļu un pārber ar kaltētiem ķiplokiem.
- Pēc tam maizi turpat uz pannas apmaisa.
- Cep 180 grādos ar ieslēgtu ventilatoru 5-7 minūtes. Rūpīgi skatīties, lai graudziņi neapdeg, bet būtu sausi.
Mērces sagatavošana:
- Mazā bļodiņā ieliek 4 ēd.k. Spilva brokastu majonēzi un 2 ēd.k. Francis provansas majonēzi.
- Pievieno klāt 4 ēd.k. ūdens. Visu prātīgi apamisa, tā, lai majonēze pilnībā izšķīstu ūdenī.
- Tad pievieno klāt nedaudz piparus, 1 ēd.k. citrona sulas, 3 tējk. Spilva franču sinepes un 1 tējk. Spilva krievu sinepes. Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
Salātu sagatavošana:
- Pavirši sagriež 4 romiešu salātu lapas, tik lielos gabalos, kā pašam patīk.
- 2 gabaliņus no izceptās vistas filejas sagriež plānās šķēlītēs.
- 4 ķiršu tomātiņus sagriež.
- Visu kārto šķīvi pa kārtām.
- Salātu apakšā liek 2 iepriekš sagrieztās romiešu salātu lapas. Tad salātus pārlaista ar 2 tējk. sagatavotās mērces. Tad liek 2 šķēlēs sagrieztus ķiršu tomātus. Pēc tam pārkaisa ar izceptajiem grauzdiņiem un 1 plānās šķēlēs sagrieztu vistas filejas gabaliņu.
- Veido nākamo kārtu pāri. Atkal liek 2 iepriekš sagrieztās romiešu salātu lapas. Tad salātus pārlaista ar 2 tējk. sagatavotās mērces. Tad liek 2 šķēlēs sagrieztus ķiršu tomātus. Pēc tam pievieno atkal 1 plānās šķēlēs sagrieztu vistas filejas gabaliņu.
- Noslēgumā salātiem pāri pārrīvē Parito sieru un pārkaisa atkal ar maizes grauzdiņiem.
Pasniegšana: Salātus pasniedz lielā dziļā traukā, bez īpašām piedevām, jo tie ir pietiekami sātīgi un porcija liela. Ja vēlas mazāku porciju, tad no visām sastāvdaļām veido tikai vienu kārtu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru