Tomātu biezzupa ar gaļu un kraukšķiem

Sastāvdaļas 6 porcijām:
  • 12 vidēja lieluma tomāti
  • 1 vidējs sīpols
  • 1 vistas buljona kubiņš
  • 400 ml ūdens
  • 350 g saldā krējuma
  • 2 tējk. kartupeļu cietes
  • Bon chance kraukšķi pēc izvēles
  • Kūpināta gaļa pēc izvēles
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • 1,5 tējk. cukurs 
  • Sāls
  • Eļļa

Pagatavošana:
  1. Tomātus nomazgā un ar nazi nedaudz sadursta dažādās vietās.
  2. Blanšē tomātus - uzvāra karstu ūdeni un liek iekšā tomātus. Ja ūdens pietiekami karsts un tomāti sadurstīti, tad miziņai pašai vajadzētu lobīties nost.
  3. Tomātus prātīgi ņem ārā no karstā ūdens un ar nazi palīdz tos nomizot.
  4. Kad tomāti nomizoti, tos sagriež četrās lielās daivās. 
  5. Tagad sagatavo visu cepšanai - nomizo sīpolu un sagriež nelielos kubiciņos un liek uz pannas cepties.
  6. Kad sīpols ir apcepies zeltains, pievieno klāt caur ķplokspiedi izspiestu vai ar nazi kārtīgi sasmalcinātu ķiploku. Tāpat pievieno klāt tomātus un cukuru.
  7. Visam ļauj nedaudz pasautēties aptuveni 10 minūtes.
  8. Tikmēr sagatavo kūpināto gaļu cepšanai. Gaļu sagriež sev tīkamos gabaliņos un liek uz pannas lēni apcepties.
  9. Kamēr gaļa cepas, uzvāra ūdeni un aptuveni 400 ml ielej dziļākā katlā. Ūdenim liek klāt vienu buljona kubiņu. Cītīgi maisa līdz tas ir izšķīdis.
  10. Izsutinātos tomātus ar pārējām iepriekš pievienotajām sastāvdaļām vēlams no pannas pārliet katlā ar ūdeni.Vēlams, lai katla virsma ir piemērota darbam ar blenderi. Visu kārtīgi sablenderē.
  11. Zupai pievieno saldo krējumu un sāli pēc garšas sajūtām. Zupai ļauj uzvārīties. 
  12. Nedrīkst aizmirst par gaļu. Kad tā viegli apbrūnējusi, gaļa ir gatava.
  13. Ja vēlas zupu biezāku, tad atsevišķā glāzītē ieber kartupeļu miltus un pievieno ūdeni. Kārtīgi samaisa masu un lēnām to lej zupai klāt. Zupa ir nepārtraukti jāmaisa vismaz 3 minūtes, lai neizveidotos kunkuļi.

Pasniegšana: Zupu servē bļodiņās un pasniedz ar sacepto gaļiņu un pāri pārbērtiem kraukšķiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru