- 12 vidēja lieluma tomāti
- 1 vidējs sīpols
- 1 vistas buljona kubiņš
- 400 ml ūdens
- 350 g saldā krējuma
- 2 tējk. kartupeļu cietes
- Bon chance kraukšķi pēc izvēles
- Kūpināta gaļa pēc izvēles
- 1 liela ķiploka daiviņa
- 1,5 tējk. cukurs
- Sāls
- Eļļa
Pagatavošana:
- Tomātus nomazgā un ar nazi nedaudz sadursta dažādās vietās.
- Blanšē tomātus - uzvāra karstu ūdeni un liek iekšā tomātus. Ja ūdens pietiekami karsts un tomāti sadurstīti, tad miziņai pašai vajadzētu lobīties nost.
- Tomātus prātīgi ņem ārā no karstā ūdens un ar nazi palīdz tos nomizot.
- Kad tomāti nomizoti, tos sagriež četrās lielās daivās.
- Tagad sagatavo visu cepšanai - nomizo sīpolu un sagriež nelielos kubiciņos un liek uz pannas cepties.
- Kad sīpols ir apcepies zeltains, pievieno klāt caur ķplokspiedi izspiestu vai ar nazi kārtīgi sasmalcinātu ķiploku. Tāpat pievieno klāt tomātus un cukuru.
- Visam ļauj nedaudz pasautēties aptuveni 10 minūtes.
- Tikmēr sagatavo kūpināto gaļu cepšanai. Gaļu sagriež sev tīkamos gabaliņos un liek uz pannas lēni apcepties.
- Kamēr gaļa cepas, uzvāra ūdeni un aptuveni 400 ml ielej dziļākā katlā. Ūdenim liek klāt vienu buljona kubiņu. Cītīgi maisa līdz tas ir izšķīdis.
- Izsutinātos tomātus ar pārējām iepriekš pievienotajām sastāvdaļām vēlams no pannas pārliet katlā ar ūdeni.Vēlams, lai katla virsma ir piemērota darbam ar blenderi. Visu kārtīgi sablenderē.
- Zupai pievieno saldo krējumu un sāli pēc garšas sajūtām. Zupai ļauj uzvārīties.
- Nedrīkst aizmirst par gaļu. Kad tā viegli apbrūnējusi, gaļa ir gatava.
- Ja vēlas zupu biezāku, tad atsevišķā glāzītē ieber kartupeļu miltus un pievieno ūdeni. Kārtīgi samaisa masu un lēnām to lej zupai klāt. Zupa ir nepārtraukti jāmaisa vismaz 3 minūtes, lai neizveidotos kunkuļi.
Pasniegšana: Zupu servē bļodiņās un pasniedz ar sacepto gaļiņu un pāri pārbērtiem kraukšķiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru