- 2 vidēji sīpoli
- 1 liels burkāns
- 2 brieža gaļas konservi
- 6 vidēji kartupeļi
- 850g marinēti "Dimdiņi" kāposti ar burkāniem "Spicie"
- Malti melnie pipari
- 1 ēd. k. cukurs
- Sāls
- Ūdens
- Eļļa
- Nomizo sīpolus un sagriež nelielos kubiciņos.
- Nomizo burkānu un sarīvē.
- Burkānus ar sīpoliem liek vārīties aptuveni 3 litros ūdens.
- Buljonam pievieno pustējkaroti sāls.
- Tikmēr uzsilda pannu, uzlej mazliet eļļu un nedaudz apcep brieža gaļas konservus. Jāņem vērā, ja konservs pats par sevi ir samērā trekns, tad eļļu cepšanai var pat neizmantot!
- Kamēr tiek apcepta gaļa, nomizo kartupeļus un sagriež tādā izmērā, kāds pašam labāk patīk zupās. Man vislabāk patīk nelielas kartupeļu strēmelītes.
- Kartupeļus pievieno zupai.
- Kad gaļa apcepusies, arī to pievieno zupai.
- Buljonu ar sastāvdaļām vāra tik ilgi, līdz kartupeļi ir pilnībā izvārījušies.
- Kad kartupeļi izvārījušies, zupai pievieno kāpostus ar visu marinādi. Ja šķiet, ka zupa ir par biezu, tad vēl var pievienot vārītu ūdeni.
- Zupai pievieno arī maltus melnos piparus. Piparu daudzums atkarīgs no tā, cik asu zupu vēlies.
- Zupu vāra aptuveni no 40min līdz 1h. Būtībā vāra tik ilgi, kamēr kaposti ir mīksti.
- Pašās beigās zupas garšu pieregulē, pievienojot tējkaroti sāls un 1 ēdamkaroti cukura.
Pasniegšana: Zupu pasniedz siltu un tai pievieno krējumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru