Skābu kāpostu zupa

Sastāvdaļas:
  • 2 vidēji sīpoli
  • 1 liels burkāns
  • 2 brieža gaļas konservi
  • 6 vidēji kartupeļi
  • 850g marinēti "Dimdiņi" kāposti ar burkāniem "Spicie"
  • Malti melnie pipari
  • 1 ēd. k. cukurs
  • Sāls
  • Ūdens
  • Eļļa
Apraksts:
  1. Nomizo sīpolus un sagriež nelielos kubiciņos.
  2. Nomizo burkānu un sarīvē. 
  3. Burkānus ar sīpoliem liek vārīties aptuveni 3 litros ūdens. 
  4. Buljonam pievieno pustējkaroti sāls.
  5. Tikmēr uzsilda pannu, uzlej mazliet eļļu un nedaudz apcep brieža gaļas konservus. Jāņem vērā, ja konservs pats par sevi ir samērā trekns, tad eļļu cepšanai var pat neizmantot!
  6. Kamēr tiek apcepta gaļa, nomizo kartupeļus un sagriež tādā izmērā, kāds pašam labāk patīk zupās. Man vislabāk patīk nelielas kartupeļu strēmelītes.
  7. Kartupeļus pievieno zupai.
  8. Kad gaļa apcepusies, arī to pievieno zupai.
  9. Buljonu ar sastāvdaļām vāra tik ilgi, līdz kartupeļi ir pilnībā izvārījušies. 
  10. Kad kartupeļi izvārījušies, zupai pievieno kāpostus ar visu marinādi. Ja šķiet, ka zupa ir par biezu, tad vēl var pievienot vārītu ūdeni.
  11. Zupai pievieno arī maltus melnos piparus. Piparu daudzums atkarīgs no tā, cik asu zupu vēlies.
  12. Zupu vāra aptuveni no 40min līdz 1h. Būtībā vāra tik ilgi, kamēr kaposti ir mīksti.
  13. Pašās beigās zupas garšu pieregulē, pievienojot tējkaroti sāls un 1 ēdamkaroti cukura.
Pasniegšana: Zupu pasniedz siltu un tai pievieno krējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru