- 250 g sviests + 100g sviests
- 1 glāze piens
- 4 glāzes milti
- ½ paciņa raugs
- 1 tējkarote sāls
- 2 ēdamkarotes cukurs + 400g cukurs
- Kanēlis
- Izkausē 250g sviestu (Svarīgi! Sveistu nedrīkst uzvārīt!).
- Bļodiņā ielej 1 glāzi piena, ieliek ½ rauga, 2 ēdamkarotes cukura, sāli un uzsilda uz mazas uguns, tad pievieno 4 glāzes miltu miltus un izkausēto sviestu.
- Mīklu samīca un ieliek ledusskapī uz 20 minūtēm.
- Pēc 20 minūtēm izņem mīklu no ledusskapja un izrullē pēc iespējas plānāk taisnstūra formā. Forma atkarīga no tā, cik katram garšo plānas, biezas kanēļmaizītes.(Svarīgi! Lai mīklu nepieliptu pie galda, pirms to sākat rullēt zem mīklas vari pabērt nedaudz miltu.)
Pildījumam:
- Istabas temperatūra atlaidina 100g sviestu līdz tas ir mīksts.
- Kad mīkla izrullēta, ar pirkstiem ņemam pa druskai no mīkstā sviest un klājam to viegliem vilcieniem pāri mīklai tā, lai mīkla nesaplīstu! Ja gribas lai kanēlmaizītes ir treknākas, var pārziest mīklu ar vēl sviestu.
- Pārkaisa mīklu ar 400g cukura un daudz kanēļa, tā lai visa mīkla ir noklāta. Līdzīgi, kā ar sviestu, ja vēlies vēl saldāku, mazāk saldu, vairāk izteiktu kanēļa garšu, tad cukuru un kanēlie iesaku pārkaisīt mīklai tādā daudzumā, kā pašam labpatīk.
- Kad pildījums ir salikts, pārbrauc visam pārrullē pāri nedaudz ar mīklas rulli, lai cukurs un kanēli iespiestos mīklā.
- Sākot no platākās malas cieši sāk rullēt kopā.
- Visbeidzot, kad mīkla ir sarrulēta, griež 2 cm biezas šķēlēs un kārto uz pannas. Nogriezto malu nedaudz no apakšas pieloga, bet skaistāko malu nedaudz saplacina un atver kā rozīti.
- Liek cepeškrāsnī cepties 180 grādos, aptuveni 15-20 minūtes. Vēlams sekot līdzi, lai nepiedeg un nerodas rūgtena garša.
- Pēc izcepšanas tās pasniedz atdzesētas.
Pasniegšana: Pasniedz atdzisušas kopā ar gardu tēju vai kafiju. Neiesaku ēst siltas - nav veselīgi, kā arī var šķist, ka mīkla nav izcepusies.
Svarīgi! Pēc atdzišanas neapēstās kanēļmaizītes uzglabā maisiņā, lai tās nesakalstu!.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru